Jsou čárové kódy GS1-128 preferovaným standardem?
Proto se stává atraktivnějším pro maloobchodníky, velkoobchodníky a provozovatele stravovacích služeb, kteří chtějí rychle reagovat na problémy s bezpečností výrobků a zvýšit ziskovost díky automatizaci.
"Čárové kódy GS1-128 existují již od roku 1989. Jejich popularita je však nyní způsobena zvýšeným tlakem a očekáváním vládních a spotřebitelských skupin ohledně sledovatelnosti a rychlosti reakce, když se něco pokazí," říká Steven Keddie, vedoucí inženýrství. "Díky internetu se informace rychle šíří a společnosti musí reagovat rychleji, než kdykoli předtím."
"Ať už jde o optimalizaci skladových zásob nebo lepší sladění nabídky s poptávkou, dnešní technologie znamená, že maloobchodníci a potravinářské společnosti mají lepší pozici než v minulých letech, aby profitovali z dodatečných informací dostupných prostřednictvím čárových kódů GS1-128. Nepoužívání čárového kódu GS1-128 je pro výrobce stále méně výhodnější.